Zelený kratom a jeho účinky

Zelený kratom je jednoznačne jedným z najpopulárnejších druhov kratomu vôbec. Prečo je to tak? Je to najmä preto, že nesie kombináciu vlastností všetkých ostatných farieb kratomu. Z tohto dôvodu sa zelený kratom stáva univerzálnym a možno ho považovať za všestranne použiteľný. Je to kratom, ktorý obsahuje vyvážený podiel alkaloidov. Patrí medzi ne najmä mitragynín a 7-hydroxymitragynín, ktoré majú na ľudský organizmus silný analgetický účinok.

Veľkou výhodou je, že sa môže páčiť takmer každému. Či už ide o športovcov, ktorí potrebujú dodať energiu, čo môže platiť aj pre študentov. Je však prospešná aj pre ľudí trpiacich úzkosťou, bolesťou alebo chronickou únavou.

Druhy zeleného kratomu

Rôzne druhy zeleného kratomu majú rôzne účinky, ktoré sa líšia v závislosti od spôsobu spracovania a miesta pôvodu. Odrody, ktoré spomenieme, majú zvyčajne podobné účinky, takže záleží aj na preferenciách užívateľa.

  • Green Entikong poznali už starí domorodci v ďalekej Indonézii. Táto odroda pochádza z indonézskej oblasti Entikong, kde sa kratom zbiera v mierne zrelom stave, čo mu umožňuje zachovať si svoje jedinečné vlastnosti.

  • Green Maeng Da je jedným z najpopulárnejších druhov zeleného kratomu. Je špecifický svojimi stimulačnými účinkami a pomáha zlepšovať koncentráciu a sústredenie.

  • Super Green sa považuje za najsilnejší kratom, pretože vyvoláva eufóriu a zvýšenú energiu. Tento druh obsahuje veľmi vysoký podiel alkaloidu nazývaného mitragynín.

Medzi ďalšie druhy zeleného kratomu patria Green Bali, Green Indo, Pure Green, Green Thai a Green Elephant.

Účinky zeleného kratomu

Úroveň účinkov zeleného kratomu je individuálna a závisí od viacerých faktorov vrátane zdravotného stavu užívateľa, individuálnej tolerancie a výšky dávky. Dôležitú úlohu zohráva aj individuálna reakcia organizmu, keďže každý sme iný a môžeme reagovať odlišne.

Aké účinky nám môže zelený kratom poskytnúť?

  • Úľava od bolesti: Už bolo spomenuté, že zelený kratom má analgetické účinky, a to môže pomôcť ľuďom, ktorí trpia bolesťou. Niektorí užívatelia potvrdili, že kratom im pomohol zmierniť chronickú bolesť a tiež znížiť úzkosť. To z neho robí zaujímavú alternatívu k liekom.

  • Zvýšená energia: Vďaka kratomu môžu užívatelia dosiahnuť zvýšenú vytrvalosť, ako aj zvýšenú energiu, čo môže byť užitočné pri športovaní alebo iných fyzických aktivitách.

  • Zlepšenie koncentrácie: Zelený kratom je vhodný pre každého, a keďže zvyšuje koncentráciu, môže byť ideálny pri štúdiu alebo písaní odbornej práce. Môže nám tiež priniesť väčšiu kreativitu, čo môže byť pre mnohých jedincov veľkým pozitívom.

  • Pocit pokoja a úľavy od stresu a depresie: podľa skúseností užívateľov zelený kratom pomáha uvoľniť sa a relaxovať, najmä po náročnom dni. Tento aspekt môže byť pre mnohých ľudí prospešný a veľmi užitočný pre ľudí, ktorí trpia stresom.

  • Zlepšenie nálady: tento prínos môže tiež pomôcť podporiť duševné zdravie.

  • Zvýšená komunikatívnosť: zelený kratom vás môže povzbudiť k aktívnej stimulácii sociálnej interakcie, čo tiež súvisí s prílevom energie.

Vedľajšie účinky?

Ako každý kratom, aj zelený kratom so sebou prináša určité riziká. Najčastejším rizikom pri dlhodobom užívaní kratomu je najprv zvýšená tolerancia a potom riziko závislosti, ktoré netreba podceňovať.

Je dôležité dbať na odporúčané dávkovanie a vždy začať s menšími dávkami, aby ste sa vyhli vedľajším účinkom. Medzi vedľajšie účinky, ktoré sa môžu vyskytnúť, patria:

  • Nevoľnosť a pocit choroby

  • sucho v ústach

  • strata chuti do jedla

  • nespavosť a úzkosť

Je dobré si uvedomiť, že kratom môže byť pri správnom užívaní dobrým pomocníkom, ale v opačnom prípade zlým pánom.

Dávkovanie

Dávkovanie zeleného kratomu sa môže užívať prehľadne a možno ho rozdeliť do troch skupín:

  • Množstvo 0,5 g až 2 g sa považuje za veľmi nízku dávku. Po takomto množstve kratomu by ani začiatočník nemal mať žiadne negatívne skúsenosti.
  • Za strednú dávku sa považuje množstvo od 2 g do 5 g. Toto množstvo je vhodné pre užívateľov, ktorí už majú s kratomom nejaké skúsenosti.
  • Množstvo 5 g až 10 g sa považuje za vysokú dávku. Toto množstvo môže zvládnuť len skúsený užívateľ s vysokou toleranciou na alkaloidy a možno ho označiť za nebezpečnú dávku. Môže byť sprevádzaná aj množstvom vedľajších účinkov, ktoré sme spomenuli, a existuje už aj riziko vzniku závislosti.

Formy užívania zeleného kratomu

Zelený kratom sa môže užívať v rôznych formách a je na každom jednotlivcovi, aby si vybral formu, ktorú preferuje a ktorá mu najviac vyhovuje. Najčastejšie sa stretnete s práškom, ale aj drvenými kratomovými listami, z ktorých si môžeme pripraviť čaj, ktorý nám môže poskytnúť miernejšie a dlhšie trvajúce účinky. Ak nemáte radi horkú a zemitú chuť kratomu, na trhu sú aj ovocné kratomy s rôznymi príchuťami, ktoré vám môžu spríjemniť zážitok z kratomu. Ďalšou bežnou možnosťou užívania sú tablety, ktoré môžu byť zaujímavé a prospešné pre ľudí, ktorí cestujú a môžu si dopriať pohodlné dávkovanie s presnosťou.

I WANT HHC-P-6

Na záver sa budeme opakovať, je však dôležité začať s najnižšou dávkou a sledovať, ako vaše telo reaguje a ako na vás kratom pôsobí. Takto sa môžete bezpečne vyhnúť vedľajším účinkom a naplno si vychutnať zázrak zeleného kratomu.

 

Späť do obchodu