Prečo sa kratomový čaj stáva takým populárnym

Prečo je kratomový čaj taký populárny? Čo ľudí na tomto nápoji priťahuje a ako si ho môžu pripraviť doma? V tomto článku sa pozrieme na rôzne spôsoby jeho prípravy a na to, ako môžete zlepšiť jeho chuť. Zistíme, čo stojí za rastúcou popularitou kratomového čaju. Čítajte ďalej a dozviete sa, čo vás zaujíma. 

kratom čaj

Ako pripraviť kratomový čaj doma?

Ak si chcete pripraviť kratomový čaj doma, existuje niekoľko spôsobov, ako na to. Tu sú tri hlavné metódy, ktoré môžete vyskúšať:

1. Kratomový čaj vo vrecúšku

Jedným z najjednoduchších spôsobov prípravy tohto magického čaju je použitie kratomového čaju vo vrecúšku. Možno ani neviete, že táto možnosť existuje. Takmer žiadny obchod (nielen na Slovensku) ju totiž neponúka. Je to však skvelá novinka, ktorú ste potrebovali. Postup je veľmi jednoduchý:

  1. Zohrejte vodu na teplotu tesne pod bod varu.
  2. Vložte čajové vrecúško do šálky.
  3. Zalejte horúcou vodou.
  4. Nechajte lúhovať 3-5 minút.
  5. Vyberte vrecúško a čaj je pripravený na pitie.

2. Drvené lístky (sypaný čaj)

Ak dávate prednosť sypanému čaju, môžete si kúpiť drvené kratomové listy. Týmto spôsobom si môžete pripraviť silnejší čaj a upraviť jeho chuť podľa svojich preferencií. Tento spôsob zvýrazní prirodzenú chuť a môžete tiež pridať viac čaju alebo inej arómy. Toto je najobľúbenejšia voľba znalcov. Postup je nasledovný:

  1. Zohrejte vodu na teplotu tesne pod bod varu.
  2. Vložte 1-2 čajové lyžičky drvených lístkov do kanvice alebo čajovej sitky.
  3. Zalejte horúcou vodou.
  4. Nechajte lúhovať 5-10 minút.
  5. Preceďte cez sitko a nalejte do šálky.

3. Kratomový prášok

Toto je trochu menej obľúbené, pretože prášok môže zostávať na dne šálky a používanie prášku je celkovo horší spôsob prípravy čaju. Na druhej strane máte širší výber kratomu – môžete použiť aj ovocný kratom (je len vo forme prášku). Postup je jednoduchý:

  1. Zohrejte vodu na teplotu tesne pod bod varu.
  2. Do šálky pridajte 1-2 čajové lyžičky kratomového prášku.
  3. Zalejte horúcou vodou.
  4. Dobre premiešajte.
  5. Nechajte odstáť 5-10 minút.
  6. Prášok sa usadí na dne, môžete ho nechať alebo čaj precediť.

kratom čaj (1)

Tipy na zlepšenie chuti kratomového čaju

Kratomový čaj je obľúbený pre svoje účinky, ale nie vždy pre svoju chuť. Tá môže byť horká a nepríjemná. Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako túto chuť zjemniť a spríjemniť si zážitok z pitia kratomového čaju. Tu sú niektoré overené tipy, ako na to:

Citrónová šťava

Citrónová šťava je skvelým prídavkom k akémukoľvek čaju, kratom nevynímajúc. Kyselá chuť citrónu nielenže zjemní horkosť, ale tiež môže zvýšiť účinnosť alkaloidov obsiahnutých v kratomu. Stačí pridať šťavu z polovice citrónu do vášho čaju a dôkladne premiešať.

Med

Med je klasickým a veľmi obľúbeným sladidlom. Jeho sladká chuť dokáže zjemniť aj tú najhorkejšiu chuť kratomu. Navyše, med má množstvo zdravotných výhod, vrátane protizápalových a antibakteriálnych vlastností. Pridajte lyžičku medu do horúceho čaju a vychutnávajte si sladší nápoj.

Zázvor

Zázvor je ďalší skvelý doplnok, ktorý nielenže zlepší chuť kratomového čaju, ale tiež prispieva k lepšiemu tráveniu a má protizápalové účinky. Môžete použiť čerstvý zázvor nakrájaný na tenké plátky alebo sušený zázvorový prášok. Pridajte ho do čaju počas varenia a nechajte lúhovať spoločne s kratomom.

Mäta

Mätový čaj je sám o sebe veľmi osviežujúci a jeho pridaním do kratomového čaju získate príjemnú mätovú arómu. Mäta má upokojujúce účinky na žalúdok a môže zlepšiť celkový pocit pri pití kratomového čaju. Pridajte niekoľko čerstvých lístkov mäty alebo lyžičku sušenej mäty do vášho čaju a nechajte lúhovať.

Sú účinky čaju odlišné?

Účinky kratomového čaju bývajú podobné ako pri iných formách užívania kratomu. Môžu sa však aj trochu líšiť v závislosti od spôsobu prípravy a konzumácie. 

Medzi spôsoby užívania kratomu patria prášky, kapsuly, tablety alebo len sušené listy. Každá forma má špecifiká v tom, ako rýchlo a ako silno pôsobí.

  • Rýchlosť účinku: Čaj môže pôsobiť rýchlejšie ako napríklad kapsula, pretože alkaloidy sa v teplej vode rýchlejšie uvoľňujú a vstrebávajú cez žalúdočnú sliznicu.
  • Intenzita účinku: Účinok sypaného čaju alebo čajových vrecúšok môže byť menej intenzívny ako účinok prášku, pretože niektoré alkaloidy môžu zostať v úlomkoch listov alebo usadeninách, ktoré sa nespotrebujú.
  • Trvanie účinku: Čaj môže mať kratšie trvanie účinku v porovnaní s tinktúrami alebo kapsulami, pretože účinné látky sa v tele neuvoľňujú postupne.

Rekapitulace

Kratomový čaj sa stáva populárnym vďaka svojim jedinečným účinkom a rôznym možnostiam prípravy. Či už preferujete čaj vo vrecúšku, drvené lístky alebo prášok, vždy existuje spôsob, ako si tento nápoj vychutnať podľa vlastných predstáv. Okrem toho, zlepšenie chuti pridaním citrónovej šťavy, medu, zázvoru alebo mäty môže spríjemniť váš zážitok z pitia. Bez ohľadu na to, akú metódu si vyberiete, kratomový čaj môže ponúknuť rýchle a efektívne účinky, ktoré si obľúbili mnohí ľudia po celom svete.

Späť do obchodu