Biely vs. zelený kratom: Ktorý je pre vás ten pravý?

Premýšľate nad tým, ktorý druh kratomu by vám najlepšie vyhovoval – biely alebo zelený? Oba druhy ponúkajú odlišné účinky, od zvýšenej energie po jemné uvoľnenie, takže výber závisí od toho, čo práve potrebujete. V tomto článku sa dozviete, aké rozdiely medzi nimi existujú a ktorý z nich by mohol byť pre vás ten pravý.

kratom (3)

Stručná odpoveď:

Biely kratom je ideálny pre tých, ktorí hľadajú silnú vzpruhu a zvýšenie produktivity, zatiaľ čo zelený ponúka jemnejší prístup s vyváženou dávkou energie

Výber závisí na vašich individuálnych potrebách a na tom, ako na tieto účinky reaguje vaše telo. Dôležité je tiež začať s menšími dávkami a postupne ich upravovať podľa toho, ako sa cítite. Experimentujte, sledujte svoje reakcie a časom zistíte, ktorý typ kratomu vám najviac vyhovuje.

Hlavné rozdiely medzi bielym a zeleným kratomom

Najprv si musíme povedať, o čom hovoríme, keď hovoríme o rôznych farbách kratomu. Konkrétne hovoríme o odtieni žiliek listov kratomu, čo je mimochodom veľký strom. 

Biely a zelený kratom sa odlišujú hlavne svojimi účinkami, ktoré vyplývajú z rôznych koncentrácií alkaloidov v listoch rastliny. Každý z týchto druhov ponúka špecifické výhody v závislosti od toho, čo človek hľadá.

Biely 

Biely kratom sa často spája s povzbudením a zlepšením mentálnej bdelosti. Ľudia ho obľubujú najmä preto, že funguje ako prírodný stimulant, čo znamená, že môže nahradiť kávu alebo energetické nápoje. Okrem zvýšenia hladiny energie tiež podporuje koncentráciu a pomáha zlepšiť náladu. To z neho robí ideálnu voľbu pre tých, ktorí potrebujú zvýšiť produktivitu, najmä počas náročných pracovných dní.

Účinky bieleho kratomu:

  • Zvýšenie energie
  • Lepšie sústredenie
  • Zlepšenie nálady
  • Zvýšená motivácia

Zelený

Zelený kratom ponúka jemnejší prístup k energii a zároveň prináša pocit uvoľnenia. Považuje sa za strednú cestu medzi bielym a červeným kratomom. Na rozdiel od bieleho kratomu, jeho povzbudzujúce účinky nie sú až také intenzívne, čo ho robí vhodným pre ľudí, ktorí chcú energiu, ale aj pocit pokoja. Je preto vhodný pre tých, ktorí potrebujú byť funkční a zároveň chcú zostať uvoľnení.

Účinky zeleného kratomu:

  • Mierne zvýšenie energie
  • Jemné uvoľnenie
  • Lepšie sústredenie bez stresu
  • Ideálny na každodenné použitie

kratom (1)

Rozdiely v obsahu alkaloidov

Biely a zelený kratom sa odlišujú hlavne chemickým zložením, ktoré ovplyvňuje ich účinky. Hlavný rozdiel spočíva v pomere a obsahu alkaloidov, pričom každý typ má svoju špecifickú rovnováhu. 

Biely kratom obsahuje vyššie koncentrácie stimulantných alkaloidov, ako je mitragynín, ktoré spôsobujú energizujúce účinky. To ho robí obľúbeným u ľudí, ktorí chcú zvýšiť koncentráciu a produktivitu. 

Zelený kratom má miernejší profil, obsahuje menej mitragynínu, no stále poskytuje vyváženú kombináciu energie a relaxácie. Obsahuje však viac 7-hydroxymitragynínu, ktorý má jemnejší sedatívny efekt, a preto je vhodný pre tých, ktorí hľadajú rovnováhu medzi povzbudením a uvoľnením. 

Tieto rozdiely spôsobujú, že biely kratom je často preferovaný cez deň, zatiaľ čo zelený môže byť používaný počas celého dňa.

Ktorý je pre vás ten pravý?

Pri výbere kratomu je dôležité ujasniť si, čo od neho očakávate. Potrebujete získať viac energie a sústredenia na pracovné úlohy, alebo naopak hľadáte spôsob, ako sa zrelaxovať po dlhom dni? Biely kratom je známy tým, že zvyšuje energiu, zatiaľ čo zelený je vyhľadávaný pre vyváženejšiu kombináciu povzbudenia a uvoľnenia.

Účinky kratomu môžu byť pre každého iné. To, čo pomáha jednému človeku získať energiu, nemusí nutne fungovať rovnako pre iného. Preto je dobré skúšať rôzne druhy a sledovať, ako na ne reaguje vaše telo. Môže trvať nejaký čas, kým nájdete ten najvhodnejší, ale práve týmto postupom si môžete byť istí, že robíte rozhodnutie prispôsobené vám.

Biely kratom je obľúbený najmä u ľudí, ktorí potrebujú extra dávku energie, lepšiu sústredenosť a motiváciu. Zelený kratom je viac "univerzálny" – ponúka mierne povzbudenie, ale zároveň aj jemné uvoľnenie, čo z neho robí dobrú voľbu pre každodenné použitie.

Nezabudnite však začať s menšími dávkami, aby ste mohli sledovať, ako kratom pôsobí na váš organizmus. Predávkovanie alebo nesprávna kombinácia môžu mať negatívne vedľajšie účinky, preto je dôležité byť opatrný.

Odporúčané produkty

Konečne sme pre vás zostavili zoznam skvelých 6 produktov z bieleho a zeleného kratomu. Máme nielen rôzne druhy, ale najmä rôzne inovatívne formy týchto produktov.

Biely kratom:

Zelený kratom:

Výber je na vás, a úprimne, ponuka na našej stránke je naozaj rozsiahla, takže ak by ste potrebovali akúkoľvek pomoc pri výbere toho správneho produktu, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám poradíme a pomôžeme vybrať to, čo vám bude najlepšie vyhovovať.

Späť do obchodu